30 Ağustos 2007 Perşembe

Bolu - Abant Gölü Tabiat Parkı

Bolu - Abant Gölü Tabiat Parkı

Ülkemizdeki Tabiat Parkları

Yeri:
Batı Karadeniz Bölgesinde Bolu ili merkez ilçesi sınırları içerisindedir.

Ulaşım: Tabiat Parkına Ankara-İstanbul E-5 Devlet karayolunun 203.km.sinden Ömerler Madensuyu sapağından ayrılan 22 km.lik yol ile ulaşılmaktadır.Park, Bolu'ya 33 km. Ankara'ya 225 km., İstanbul'a 258 km. uzaklıktadır.

Özelliği: Tektonik menşeli Abant Gölü ve çevresindeki bitki zenginliği ayrıca büyük bir açık hava rekreasyon potansiyeline sahip bulunması nedeniyle yörenin 1150 hektarlık bölümü, 1988 yılında Tabiat Parkı olarak ayrılmıştır.

Sarıçam, kayın, karaçam, sapsız meşe, kavak, dişbudak, gürgen, söğüt, ardıç, ormangülü, ılgın, fındık, muşmula, papazkülahı, alıç, çobanpüskülü, kuşburnu, eğrelti, bögürtlen, çilek, nane, ahududu, sarmaşık, ısırgan, atkuyruğu ve çayır otları başlıca ağaç ve ağaçcıkları, domuz, geyik, karaca, ayı, tilki, çakal, tavşan, yırtıcı-ötücü kuşlar ve gölde endemik tür olan Abantalası da faunayı oluşturur.

Mevcut Hizmetler ve Konaklama: Mayıs-Eylül ayları arası parkı ziyaret için uygun dönemlerdir. Konaklama hizmetleri için parkta oteller mevcuttur. Günübirlik piknik, göl çevresinde yürüyüş ziyaretçilerin yapabileceği uğraşılar arasındadır.

Hiç yorum yok: